Het Folkloristisch Ballet Viva Mexico

Het Folkloristisch Ballet Viva Mexico werd opgericht in het jaar 1992. Rosa Martha Gomez Duran is stichtster, directrice en choreografe. De artistieke expressie van een land zoals Mexico zijn de beste weergave van de rijkdom en diversiteit van zijn cultuur. De dans, als oudste en meest onmiddellijke kunstvorm, heeft het voordeel dat het de geest van ene heel volk kan weergeven.

Rosa Martha maakte in haar choreografieën een perfecte amalgaam tussen traditionele dansen enerzijds en klassieke en moderne dans anderzijds om te komen tot een spektakel van leven, muziek,kopje kleur en beweging. Het optreden van het Folkloristisch Ballet Viva Mexico van Rosa Martha Gomez Duran is een duidelijk voorbeeld van de inspanningen die een Mexicaanse vrouw levert om de cultuur van haar land bekend te maken.

“Zonder twijfel zult u genieten van een spektakel vervuld met de kracht van het Mexico van gisteren en vandaag en zal het u oproepen om in harmonie samen te leven en de vrije loop te laten aan uw creativiteit. Een algemeen geloof is dat alles met aarde met elkaar verbonden is: elke plant, elk dier, elke modderspat, elk mens en elke druppel water. Als een van deze genoemde elkaar zonder reden kwaad doen zal het evenwicht in de natuur verstoord worden en alles schade toebrengen”.

Rosa Martha Gomez Duran

Geef een reactie